Benvolgudes famílies,
Com ja sabeu estam vivint una situación extraordinària per la qual des l'escola volem seguir fomentat l'aprenentatge, malgrat ho haguem de fer des de la distància. És important tenir unes rutines i en el nostre cas una supervisió per part de mares/pares. Estic ben segura que ho fareu molt bé.
Si teniu algún dubte podeu comunicar-vos amb jo via gestib.
Vos enyoraré, una abraçada molt forta. Ànims!
… : Triar un conte de casa. El podeu llegir sols o amb ajuda. En haver-lo llegit, escriure alguna frase sobre el conte (què és el que més t’ha agradat, parlar d’un personatge... ) i fer un dibuix. (Dedicar 10-15 min diaris a la lectura).
… Que un adult faci preguntes sobre el conte que has llegit, tipus: qui és el protagonista del conte, on anava?, a qui es troba?, què li passa?, com acaba?, … Es poden alternar les comprensions orals i les escrites.
… Inventar un conte. Passes a seguir: pensar els personatges i la història,
en un full posar títol, escriure el conte i fer un dibuix.
… Fer i escriure una recepta de cuina. Triar una recepta i amb l’ajuda d’algun adult fer-la. En un full escriure: títol de la recepta, ingredients, preparació i dibuix.
… Fer un autorretrat o un dibuix d’algú de la família. Pensar a dibuixar totes les parts del cos, escriure-les i presentar la persona que han dibuixat (nom, quants d’anys té, què li agrada…)
… Inventa un robot. Si tens construccions a casa primer el pots construÏr. En un full: posar nom al robot, dibuixar-l’ho i descriure’l.
… La meva habitació: en primer lloc observa-la una estona i fixa’t en els detalls. La pots descriure de manera oral i/o escrita i després fer un dibuix de tota l’habitació o bé de la part que més t’agrada.
… Tria un conte i inventa un final diferent. Ho pots escriure i dibuixar.
… Amb dues titelles,pepes, juguetes de peluix, … inventa un diàleg. Practica’l i després fes la representació davant un adult. (oral)
… Descriure oralment (fent frases) el que es veu en una imatge (pot ser una foto, una pàgina d’un conte o llibre, d’internet, un quadre de casa, ...
…Treball de recerca sobre l’Univers. Al Gestib i al blog hi haurà penjada la proposta i guió de treball. Anar fent poc a poc i el que es pugui. Si no es fa tot, no passa res. Es tracta d’anar investigant. Si per algun motiu no poguessiu accedir al guió del treball, es tracta d’anar cercant informació sobre els planetes, el sol, la lluna, les estrelles, els satèl·lits...
… Activitats plataforma bmath.
…. Jugar al bingo! Si no el teniu a casa, el podeu fabricar vosaltres mateixos. Decidir si jugam amb nombres de l’1 al 20, de l’1 al 50 o de l’1 al 100.
… Comptar de 0 a 100 i de 100 a 0, de 10 en 10.
… Comptar de 0 a 20 i de 20 a 0, de 1 en 1.
… Comptar de 2 en 2 o de 5 en 5.
… Quants n’hi ha? En un full cercam informacions sobre coses o persones de casa. Per exemple: l’edat de cada membre de la família, el nombre de contes que tenc, els jocs que tenc, els quilos que pes, el nombre de peu, … Dibuixar i/o escriure què he cercat i a davall posar la quantitat.
… Quants de macarrons hi ha dins un paquet? Comptar els macarrons d’un paquet, recordant que pots fer grups de 10 per comptar més rapit.
….Demanar les edats de tots els membres de la família i ordenar-los de més gran a més petit.
… Jugar al parxís i al dòmino.
… Suma. Agafa un dau i tira’l 2 vegades (verbalitzau 4 més 6 són 10)
Després ho pots fer tirant 3 vegades el dau (4 més 3 més 5 són 12)
També pots anar escrivint les sumes : 4+3+5=12
A Plàstica, a més de l’autorretrat i altres dibuixos proposats a les àrees de llengües, fer una composició (tipus collage) fent servir materials que tenguem a casa, com: tubs de paper higiènic, botons, teles, llanes, gomets, escuradents, canyetes, tèmperes, retoladors, pintures,… Recordau a pensar què voleu fer i com organitzar el full, cartolina, cartró, … Podem fer servir diferents dies per tenir un millor resultat.
Al dossier del treball de recerca també hi ha propostes de manualitats que podeu fer amb materials que teniu per casa.
Escoltar, aprendre i ballar alguna cançó de Damaris Gelabert, El Pot Petit…
TEMPORALITZACIÓ:
Dedicar 10-15 minuts cada dia a la lectura.
Feines d’escriptura: uns 30 minuts diaris.
Expressió oral: 10-15 minuts diaris.
30 minuts diaris de feineta de matemàtiques.
Socials: dossier per anar fent al llarg d’aquests 15 dies.
Les activitats d’educació artística, a més d’estimular la creativitat, la imaginació… són un passatemps al qual podeu dedicar-hi tant de temps com volgueu.
Plataforma bmath
Aquest curs treballam amb Innovamat a l'àrea de matemàtiques. És molt interessant que els nins puguin practicar els continguts treballats adaptats al seu ritme.